(untitled) (НАУЧНЫЙ ЖУРНАЛ "AUEZOV UNIVERSITY", 2024)
Экономиканың нақты секторының сипаттамаларынан басқа, ол қоғамның дамуымен, маңызды экономикалық категориямен байланысты. Мақалада қаржы жүйесінің шектеулері сипатталған, жалпы нормативтік база әзірленген, елдер арасындағы құқықтық қатынастарды қаржылық және мүліктік қадағалау реттелген, сондай-ақ визалық жүйе жеңілдетілген. бұл Банктің мемлекеттік-жекешелік әріптестікті дамыту үшін компанияның қаржылық инвестицияларына қойылатын талаптарды арттыруға мүмкіндігі бар екенін көрсетеді. Мемлекеттік-жекеменшік әріптестік өзін әлеуметтік инфрақұрылым қажеттіліктерін қанағаттандырудың тиімді құралы ретінде көрсетті. сонымен қатар, қазіргі нарықтағы маңызды мәселе ұзақ мерзімді және экономикалық тиімді кіріс көздерінің болмауы болып табылады. Кәсіпорындар мен мемлекеттік-жекеменшік серіктестіктер бірқатар инфрақұрылымдық жобаларды құру, іске асыру және есеп беру кезінде жеке және қоғамдық мүдделер арасындағы байланысты анықтайды, бұл екі негізгі аспект белгілі бір формамен, елмен, әдетте серіктеспен немесе жобаның инфрақұрылымының бірлескен объектісімен және ойын ережелерімен байланысты, ал коммерциялық ұйымдар жобаны дұрыс жүзеге асыруды және тартуды үйренеді.